Lezárult az Alapítvány 2021. évi projektje

Jan
31

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

A projekt elsődleges célcsoportja volt a haza fegyveres szolgálatában sajátos függőségi viszonyok között élő és feladataikat áldozatkészen végző katonák és családtagjaik. A szakmai programok keretében (HOSZ rendezvényeim is) a célcsoport tagok részére szakmai tájékoztatók kerülnek átadásra; hírlevél formájában elektronikusan kiküldésre; személyesen vagy telefonon történő ingyenes tanácsadás valósult meg. Az alapítvány célja a katonák emberi és állampolgári jogaik védelme, a szolgálati jogviszonyból eredő jogaik megismertetése, jogorvoslati kezdeményezéseik szakszerű kivitelezése, továbbá segítségnyújtás jogi és szociális biztonságuk megteremtéséhez. A járványügyi helyzetben még fontosabbá vált, hogy a célcsoporttagok jogi és nem jogi tájékoztatást kaphattak, tájékozódhattak. Ezért az alapítvány működési költségei keretében eszközbeszerzés (számítástechnikai eszközök) által tudta biztosítani az elektronikus elérhetőség biztosítását, akár egy online jogi tanácsadáshoz, akár a hírlevelek továbbításához, megjelentetéséhez. A projekt megvalósításában az alapítvány kurátora, az elmúlt években is aktív önkéntesek érdekvédő szakemberek, katonák, pályázati asszisztensek és ügyvéd vettek részt.

A továbbiakban is arra törekszik az alapítvány, hogy minden lehetőséget megragadjon pályázzon és több önkéntest vonjon be munkájába. Segítse a rászoruló kollégákat embertársainkat adott élethelyzetek” túlélésében”, legyen az anyagi vagy erkölcsi segítség nyújtás.

Itt is megragadnám az alkalmat, hogy felhívjam kollégáim, bajtársaim figyelmét támogassátok az alapítványt adótok 1%-val.

SEGITS, HOGY SEGÍTHESSUNK”

Lippai Csaba